Masa ayakları seçimi yaparken mükemmel modelleri bulamadığınız durum hiç başınıza geldi mi? Yemek odanızın, oturma odanızın veya mutfağınızın tasarımını tamamlanacağı sırada hiçbir tasarım sizi tamamen ikna edemeyebilir.

Endişelenmenize gerek yok, çünkü kendi masanızı kurmak giderek daha fazla insanın tercih ettiği bir seçenek. Tek yapmanız gereken, bir masa tablası ve uyumlu ayaklar seçmek. Bu sayede tercihlerinizi karşılayan bir tasarıma basit ve ekonomik bir şekilde sahip olacaksınız.

Ancak bu süreçte yükseklik, malzeme ve tasarıma göre hangi ayağın daha uygun olacağı konusunda bazı tereddütler ortaya çıkabilmektedir. Doğru kararı vermenize yardımcı olmak için Palmiye Koçak size Doğru masa ayakları seçimi için 6 ipucu rehberini sunuyoruz. Bunlar nedir hadi bakalım!


Doğru Masa ayakları seçimi için 6 ipucu Nedir ?

Günümüzde masa ayakları seçiminde çok çeşitli seçenekler bulunmaktadır . İster sıfırdan bir tane monte edecek olun, ister evinizdeki birine yeni bir tarz vermek isteyin, doğru rehberdesiniz.

Bunların masayı destekleme işlevini yerine getirmenin yanı sıra ev dekorasyonunun bir parçası olduğunu unutmamak önemlidir, bu nedenle doğru bir seçim çok önemlidir. İşte doğru masa ayakları seçimi için göz önünde bulundurmanız gereken 6 ipucu.

Şeklini mutlaka düşünün

Dekoratif bir unsur olarak farklı şekil ve modellerde üretilmeye başlanmış olup evinize özgün ve farklı bir hava katmaktadır. En popüler bacaklar arasında:

  • Dikdörtgen : Modern ve zarif bir görüntü verir ancak keskin kenarları olduğu için evde küçük çocuklar varsa önerilmez.
  • Oval: Çıkıntılı kenarları olmadığı için küçük çocuklu evler için güvenlidir.
  • Toplar: Özellikle komodinler veya alçak masalar için tercih sebebidir.
  • Döndürülmüş, oyulmuş veya kavisli: Öncelik tablonun estetiği olduğuna karar verdiyseniz mükemmeldir.

Doğru Masa ayakları seçimi için 6 ipucu

İdeal boy oranı nedir ?

Masalar için ayak seçimi yaparken masanın hangi yükseklikte olmasını istediğinizi belirlemek gerekir. Ancak hepsi bu kadar değil, çünkü hizmet edeceği işleve ve masanın ağırlığına uygun olmalıdır. Bazı modellerin yüksekliği zevkinize ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlamanıza izin vermesidir.

Örneğin, küçük çocuklarınızın odası için ideal komodini bulamıyorsanız, daha kısa olanları tercih edebilir ve zamanı geldiğinde, masanın çocuklarınızla birlikte büyümesi için değiştirebilirsiniz.

Aynı şekilde destek olarak kullanılacak masa ayaklarını da seçmek istiyorsanız ideal yükseklik 87 cm'dir. Ayrıca 70 ile 110 santimetre arasında ayarlanabilir modelleri de tercih edebilirsiniz .


Yemek masası için ideal yükseklik nedir?

Masanın gideceği alan geniş bir yemek odası ise en çok tavsiye edilen ayaklar 70 ile 71 cm arasında değişen ayaklardır .

Kalınlık olarak 60 mm sağlamlık sağlayacak iyi bir ölçüdür.


Kullanım Amaçlarına Göre Masa Ayağı Malzemeleri

Masa ayağı Tasarımları tipine ve tablanın yük gereksinimlerine göre değişir , en yaygın olanları şunlardır:

  • Ahşap : Ahşabın tarzına bağlı olarak, şık bir dokunuş veya daha rustik bir görünüm verebilir.
  • Alüminyum : Çağdaş bir tasarım arıyorsanız, bu malzeme idealdir, ayrıca oksidasyona karşı çok dayanıklıdır.
  • Epoksi çelik: Sağlamdır, farklı renklerde gelir ve rekabetçi fiyatlara sahiptir. Çizildiğinde oksitlendiğine dikkat edilmelidir.
  • Paslanmaz çelik : dış mekan masaları için en çok önerilen.


Fayans ve dekorasyonu eşleştirmek istiyorsanız

Krom kaplama ve gri ayaklar, farklı zeminler, mobilyalar, aletler ve dekorasyonla birleştiği için asla başarısız olmaz.


Doğru Masa ayakları seçimi için Ayak tipleri

Yazımızın bu kısmına kadar ideal boy ve kullanım alanları gibi konulara değinmiş olduk peki masa ayak tiplerini neye göre belirleyebiliriz ? hadi buna bakalım.


Tekerlekli Ayaklar

Tekerlekli ayaklar kullanım amacına göre farklı modellerde imal edilmektedir.

  • tek yönlü
  • çok yönlü
  • Sabitleme için frenli

Dört ayak mı yoksa orta ayak mı daha iyi?

Yine, bu kullanım amacına bağlıdır.

Ancak yuvarlak yemek masası ise dört ayak yerine orta ayak olması daha iyi ve rahattır.


Sonuç

Palmiye Koçak olarak Sizlere verdiğimiz tüyolar sayesinde masa ayağı seçimi artık dert olmaktan çıkacak. Size verdiğimiz ipuçları ile bulundukları odaya özgünlük ve stil katabilirsiniz.

Bunu sadece kendi masanızı yapmak istediğinizde değil, evinizdeki bir masanıza yeni bir görünüm vermek istediğinizde de uygulayabileceğinizi unutmayın . Palmiye Koçak olarak bunu biliyoruz, bu yüzden farklı stil ve modellerde masa ayakları sunuyoruz, böylece aradığınız şeye en uygun olanı alabilirsiniz. Bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.