Bar tabureleri hızla mutfağın vazgeçilmezi haline geldi. Ancak bir seti toplamadan önce, dönmeyi mi, sabit kalmayı mı yoksa sadece rahatça oturmayı mı istediğiniz gibi düşünmeniz gereken çok şey var. Yükseklikten stile ve bonus özelliklere kadar, eviniz için en iyi koltuğu seçebilmeniz için tüm seçeneklerinizi parçalıyoruz.


Tabure Yüksekliği



Çok uzun veya çok kısa bir bar taburesi kadar kötü bir şey yoktur; aynı zamanda orantısız görünecektir. Burada, en yaygın iki bar taburesi yüksekliğini ve bunlar arasında nasıl seçim yapacağımızı inceleyeceğiz.

Palmiye koçaktan altın değerinde ipucu!

Mevcut masanızı, adanızı veya barınızı ölçün. Ardından masanın veya tezgahın altı ile bar taburesinin üstü arasında 9" – 12'' mesafe bırakan bar taburelerini seçin.


Tezgah Tabureleri

24" – 26" yüksekliğinde, tezgah tabureleri yerden 36" yükseklikteki yüzeylerle en iyi şekilde eşleşir. Bu, mutfak tezgahlarının ve adaların standart yüksekliğidir, bu nedenle bu tür bar taburesi yemek alanlarınız için harika olacaktır.


Klasik Bar Tabureleri

Standart çubuklar yaklaşık 42 inç yüksekliğindedir, bu nedenle 30 inç yüksekliğindeki bar tabureleri, evde ıslak bir bar için en iyi seçeneğinizdir. (Ve bu aslında restoranlarda ve barlarda göreceğiniz büyüklükteki bar taburesi.)


Bar Taburesi Tasarımı



Bar tabureleri bir dizi şekil ve stile sahiptir, bu nedenle bir karar vermeden önce hem rahatlık ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanız önemlidir. Kolçaklar, sırtlık, ayaklıklar veya ayarlanabilir yükseklik mi istiyorsunuz? İhtiyaçlarınızı göz önünde bulundurmanın yanı sıra, alanınızı tamamlayacak bir stil bulun. Burada, bulacağınız en yaygın dört stil şunlardır:


Sırtı Açık Tabureler

Basit bir arkalıksız bar taburesi belki de en yaygın tasarımdır. Tipik olarak yuvarlak olan bu tabureler, yerden tasarruf etmek istiyorsanız ve tabureleri tezgahınızın altında saklamayı tercih ediyorsanız mükemmeldir. Ancak sırtı açık taburelerin her zaman en rahat seçenek olmayabileceğini ve konuklarınızın çok uzun süre oturmasını engelleyebileceğini unutmayın.


Kolları olan Bar Taburesi

Kolları olan bar tabureleri, sık sık oturuyorsanız harika bir seçenektir. Tezgahın altından kayan kolları olan bir bar taburesi seçmeniz için bir hatırlatma.


Döner Bar Tabureleri

Bar tabureleri ağır olabilir, bu nedenle dönme işlevli birini seçmek sizin veya konuklarınızın tezgâhınız üzerinde ileri geri hareket etme mücadelesini önler. Döndürme işlevi kullanışlı olsa da, çok sayıda küçük çocuğu olan haneler için uygun olmayabilir.


Döşemeli Tabureler

Mutfak tezgahınız ana yemek alanınızsa, döşemeli bir tarz düşünebilirsiniz. Sadece yastıksız stillerden daha rahat olmakla kalmaz, aynı zamanda tezgah üstü yemeğinize bir formalite havası katarlar.


Bar-Tezgah, Tabure Mesafesi



Yüzey yüksekliğine ek olarak, bar tabureleri satın almadan önce ev barınızın veya tezgahınızın uzunluğunu bilmek önemlidir; Bu ölçüm, alanınız için ihtiyaç duyacağınız tabure sayısını doğrudan belirleyecektir. Uygun bar taburesi yerleşimini sağlamak için, her bar taburesinin yaklaşık 21" – 24'' boşluğa sahip olması gerekir. Farklı bir ifadeyle, bir taburenin merkezi ile yanındaki taburenin merkezi arasında yaklaşık 26" - 30'' boşluk olmalıdır. BT. Bu, komşunuza herhangi bir rahatsızlık vermeden yemek ve içmek için geniş alan sağlar.


Çerçeve Malzemeleri


Diğer tüm mobilyalarda olduğu gibi, bar taburelerinizi seçerken malzeme önemlidir. İster belirli bir stile uymayı, ister ağır kullanıma dayanabilen dayanıklı bir malzemeyi arıyor olun, aşağıdaki en yaygın bar taburesi malzemelerinin artılarını ve eksilerini değerlendirin.


Ahşap

Ahşap bar tabureleri, neredeyse her stil estetiğine uyabilen sağlam (pahalı da olsa) bir seçenektir. Daha fazla konfor için döşemeli minderli ahşap bir bar taburesi tercih edin ama içeride tutun. Dışarıda ahşap bar tabureleri kullanmak istiyorsanız, hava koşullarına ve böcek tutmayan ahşaplar olan tik, okaliptüs ve akasya gibi daha yoğun ağaçları seçin.


Metal

Metalden yapılmış bar tabureleri tipik olarak şık bir siluete sahiptir, bu da onları özellikle küçük alanlar ve daha endüstriyel veya modern estetiğe sahip olanlar için uygun hale getirir. Unutmayın, paslanmayı önlemek için içeride her zaman metal bar tabureleri kullanılmalıdır.


Rattan ve Hasır

Rattan ve hasır bar tabureleri, güneşlenme odası için olduğu kadar mutfağa da uygun hale getiren gündelik, zamansız bir çekiciliğe sahiptir. Hareket edecek kadar hafiftirler, ancak her türlü hava koşuluna uygun hasırdan yapılmadıkları sürece onları kapalı alanlarda tutarlar.


Doğru Bar Taburesi Nasıl Seçilir Palmiye Koçak

yine dop dulu bir yazı ile Doğru bar taburesi nasıl seçilir sorusuna bir çözüm üretmiş olduk.