Gaziantep Ülkemizin 6. en büyük kenti olan Gaziantep hem yöresel dokusu ile, hem kültürel özellikleri ile hem de doğal güzellikleri ile adeta ziyaretçilerini mest ediyor.

Antep, stratejik konumu nedeniyle çok büyük bir önem taşır. Çünkü bu alan Mezopotamya ve Akdeniz Bölgesi'nin kesişme noktasında yer almaktadır. Geçmişten bugüne kadar da bir çok uygarlığa ev sahipliği yapmıştır. Fakat ne olursa olsun her döneminde kültürünü ve önemini korumayı başarmıştır.

Bölgenin tarihsel bağlantıları genel olarak Dülük ve Kale ile ilişkilendirilmiştir. Kentsel bağlamda oldukça gelişmiş bir yapıya sahiptir. Gaziantep yöresel cafe, çay bahçesi ve de restoran gibi sosyal tesis alanları ile de adından sıkça söz ettirmektedir.Fakat yöresel özelliklerinin yanı sıra sanatsal faaliyetleri ile de ön plana çıktığını söylemek mümkündür. Yöre halkı genellikle modern toplum yapısına ayak uydurur. Ancak bazı kesimler de sandalye üreticisi mesleğini icra etmek adına çaba sarf etmektedir. Bu nedenle kütük masalar, masifpan masa tablası ve werzalit masa tablası ünlüdür.