Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesi son derece modern yapıya sahiptir Aynı zamanda bu bölge kültürel anlamda da çok zengindir. Öyle ki Eyyübiye ilçesi denildiği zaman akıllara gelen ilk isim Eyüp peygamberdir.

Vakti zamanında Eyüp peygamberimiz burada yaşamış ve çektiği çile karşısında gösterdiği sabır ile dikkat çekmiştir.Eyyübiye ilçesi nüfus bakımından bölgenin en kalabalık şehri olarak bilinir.

Burada ziyaret edilmesi gereken tarihi mekanlar; Kurtuluş Müzesi, Fırfırlı Cami, Selahattin Eyyubi Camisi, Küçük Hacı Mustafa Hacıkamiloğlu Konağı, Haleplibahçe Mozaikleri, Balıklı Göl, Halil-Ür Rahman Camisi, Aynzeliha Gölü ve Aynzeliha Gölü'dür.Bölgenin yöresel özellikleri son derece dikkat çekicidir.

Eyyübiye ilçesinde yer alan bir çok tarihi cafe, restoran ve otel gibi yapılar mevcuttur. Bu tarz sosyal tesis alanlarının, tarihi ve doğal güzelliklere yakın olması ziyaretçiler açısından avantaj olacaktır. Aynı zamanda mekanlarda kullanılmış olan koltuk ve berjer modelleri de bir hayli popüler olmuştur.