Sizin için en iyi yemek masası bütçenize uygun, sağlam bir şekilde imal edilmiş, mekanınıza uyum sağlayan, seveceğiniz bir stile sahip ve uzun seneler kullanabileceğiniz şekilde olmalı.

İyi bir yemek masası seçerken göz önünde bulundurmanız gereken bazı temel faktörler var.

Öncelikle, usta bir mobilya tamircisi, iyi bir masanın en az 5 yıldan 10 yıla kadar dayanması gerektiğini belirtmiştir. Masada çok fazla ayrıntıya girmeden sağlamlık ve sadelik önemlidir.

Uygun fiyatta farklı bir tarzdan daha çok masanın dengesi ve yapısı daha önemlidir.Bu masalarda oturmanın nasıl bir his olduğunu, uzun süre rahat edip edemeyeceğinizi düşünün, tablaları cila ve aşınma noktasında kalitesini inceleyin.

Masaların evde ciddi şekilde kullanılmasıyla oluşabilecek çizikleri ve çentikleri arayınız.

Satın alma yapmadan önce kontrol etmeniz gereken bazı ek durumlar



Kare Alan ve Yuvarlak Masa Uygulama : KötüDikdörtgen Alan ve Yuvarlak Masa Uygulama : Kötü


Kare Alan ve Dikdörtgen Masa Uygulaması : HatalıDikdörtgen Alan ve Oval Masa Uygulama : İyi

Bir numaralı kural: Yemek masanızın yemek alanınıza uyması gerekiyor! Ancak, bir yemek masası aldatıcı bir şekilde büyük bir mobilya parçası ve etrafındaki alanı da hesaba katmanız gerekiyor.

Bir İç Mekan tasarımcısının önerisi olarak masanın etrafında sandalyenizle rahat hareket edebileceğiniz en az 1 metrelik bir alan bulunmalı. Yemek masasını koyacağınız alanı ölçmekle ilk işe başlayabilirsiniz. Sonraki süreçte ölçtüğünüz alanın en ve genişlik ölçüsünden (en-1.80m ve boy-1.80m) 1.80 metreyi çıkarın.Alana yerleştirebileceğiniz ideal masa ölçüsünü bulun.

Sonra masaya dahil olan sandalyenin yarım metre yer kaplayacağını 0.45 ile 0,65 arasında yer kapladığını hesapladık. Tabi bu ölçü sandalyenin tasarımı ile değişim gösterebilmektedir.

Bir daire sakini bir mobilya parçasının veya masanın görsel ağırlığının yoğun olmasının odada büyük gösterdiğini ve etkileyici olduğunu söylemiştir. Aslında teknik olarak bu mümkün ayrıca koyu ve hacimli bir mobilya diğer mobilyalara yakın olduğu zamanda bu tarz bir hava oluşabilir.

Eğer yer sıkıntısı çekiyorsanız açılan masaları tercih edebilirsiniz. Fakat çok fazla mekanizmalı bir masa alırsanız kısa sürede zarar görme, çalışmaz hale gelme ihtimali lütfen gözardı etmeyin.

Masa Tablasının şekli kare ve dikdörtgen en yaygın olanıdır.Bu nedenle stil, boyut ve genişletilebilir seçeneklerle daha fazla sayıda seçenek bulacaksınız. Ancak yuvarlak masa veya oval masa köşeleri kestiği için daha fazla hareket alanı sağlayabilir ve oturan için yüzey alanı yeteri derece iyidir.

İç mekan tasarımcısı bir mimar. 'Yuvarlak ve oval masalar hakkında partiler ve sohbetler için harika olabilir çünkü masanın başı yok.' yorumunu yapmıştır.


Taban ve Ayaklar

Masanın ayakları masaya kaç kişinin oturabileceğini etkileyebilir. Masa ayaklarının sağlıksız olduğunu anlamak için masaya oturup ayak ve bacaklarınızın rahatlık ve uzatma durumuna bakın. Bütün oturan kişiler için ayak uzatma alanı ve rahatlığı sağlanıyorsa masa için iyi bir ayak tasarımına sahipsinizdir.