Doğru Yemek Sandalyesi Nasıl Seçilir.

Yemek salonları tüm şekil ve boyutlarda gelir - gündelik kahvaltı köşeleri, resmi yemek alanları ve bunların arasındaki her şey. Ancak bir yemek alanındaki en önemli unsur sandalyenizdir. Masanız için doğru yükseklik mi? Yapmayı sevdiğiniz eğlenceli türler için rahat mı? Kumaş dayanıklı mı? Doğru olanı seçmeden önce cevaplanması gereken birçok soru var ve bu süreçte size rehberlik etmek için buradayız.


1. Boyut

Mobilya için alışveriş yaparken, özellikle yemek odanızda oturma söz konusu olduğunda, ölçüm yapmak çok önemlidir. Standart koltuk yüksekliği 45,5 cm (18 inç) ve standart masa yüksekliği 76 cm (30 inç)'tir.


Ölçüm yaparken, masanızın eteğini, bacakları yukarıya bağlayan ahşap paneli dikkate aldığınızdan emin olun. Tüm masalarda etek yoktur, ancak yaparsanız dizler için yeterli boşluk olduğundan emin olmak istersiniz!

Doğru yükseklik sandalyeleri seçtikten sonra, masanıza kaç sandalye sığabileceğini bulmak isteyeceksiniz. Sandalye başına 61 cm (24 inç) alan bırakın. 182 cm (72 inch) Uzun bir masa içinde 6 konforlu sandalye, 243 cm (96 inch) inçlik konforlu bir masa 8 kişilik ve 300 cm (120 inç) lik bir masa rahat 10 kişilik alan sağlayabilir. Tabii ki bir tutam veya büyük partiler için, biraz daha sıkışabilirsiniz, ancak her gün masanızı kullanabilirsiniz. Rahatlık, büyük bir toplantı yalnızca yılda bir kez misafir edilir.

2. Konfor

Döşemeli ve döşemesiz sandalyeler arasında seçim yapmanın pek çok faktörü vardır ve her ikisinin de avantajları vardır. Tonet gibi bir sandalye kolayca silinebilir, bu yüzden dökülmeler konusunda endişelenmenize gerek yoktur. Döşemeli olmayan bir sandalye genellikle daha küçük ve minik bir masanın etrafına sığması için daha dar ve kolaydır. Ancak, uzun ve yavaş bir akşam yemeği partisine ev sahipliği yapmayı seviyorsanız, yemeklerden sonra vakit geçirirseniz daha rahat olacak bir döşemelik seçmek isteyebilirsiniz.

Döşemeli bir sandalye, eğer büyük bir masa ya da geniş bir odanız varsa, en rahat seçenektir, ancak sandalyenin koluyla masa arasında 17,5 cm (7 inç) boşluk bıraktığınızdan emin olun.

3. Kumaş ve Son Kat

Karışık ve uyumlu bir görünümden hoşlanıyorsanız, bitişler hakkında stratejik olarak düşünmeniz gerekir. Birbirlerini tamamlamalarını ama mükemmel eşleşmelerini istemiyorsun. Hem bir tutarlı öğeyi hem de bir zıt öğeyi eklemeyi düşünün. Kontrast alanı daha heyecan verici ve ilgi çekici kılarken, tutarlılık çit kırma hissini önler.



Örneğin, yukarıdaki yemek odasında farklı bir masa, yan sandalyeler ve sandalyeler kullandık. Masanın bir badana kaplaması var ve sandalyelerde fırçalanmış bir meşe kaplama var. O zaman etekli, tamamen döşemeli bir banketimiz var. Bu işe yarıyor çünkü ahşap yüzeyler farklı olsa da, her ikisinin de rustik, yıpranmış bir havası var. Sonra, tamamen üçüncü bir bitirmek yerine, tamamen döşemeli bir sandalye seçtik. Üçüncü tip bacağına sahip bir sandalye çok fazla olurdu. Bunun yerine, etekli bir banket tüm ahşabı ayırır ve yemek alanını yumuşatır.

4. Baş Sandalyeler ve Yan Sandalyeler

Katmanlı ve eklektik bir görünümü seviyoruz ve sandalyeler mekanınıza daha fazla desen ve kişilik kazandırmak için harika bir yol. Bu, yemek masanızı topraklamak için cesur bir kumaş, sıradışı bir şekil ve daha ağır bir stil eklemek için bir fırsattır. Genelde, yan koltuğunuzdan daha ağır olan bir sandalye seçmenizi öneririz ve bu iki nedenden dolayıdır.


Masanın sonunda, tipik olarak yan sandalyeler için izin verdiğiniz 61 cm (24 inç) ten daha fazla alana sahip olacaksınız. Çoğu masa 75 ila 101 cm genişliğindedir, bu nedenle baş sandalyeniz yan sandalyeden biraz daha geniş olabilir, çünkü o 75-101 cm'te yalnızca bir sandalye kullanacaksınız.

Baş sandalye, masanın başlangıcını ve sonunu belirler. Baş Sandalye bir baş harf ve cümle sonunda bir noktalama işareti gibidir. Başlangıç ve bitişi gösterir ve görsel olarak iyi görünürler. Yemek salonları genellikle uzun ve dardır.

5. Ziyafetler

Yemek yeme mekanları veya mekanda sıkışık olduğunuz odalar için, banket bir çok sorunu çözebilir. Sık sık bir duvara bastırıldığı için masanızı daha dar bir odaya sıkıştırabilir veya bir köşeden yararlanabilirsiniz. Ayrıca, bir bankette bir sandalyede olduğundan daha yakın oturduğunuz için masanın etrafında daha fazla insanı sıkmayı kolaylaştırır.

Kalın minderler, saklama tezgahları ve tamamen döşemeli ziyafetler, küçük bir alana çok fazla işlev katar.

6. Kişilik

Yemek odalarımızı en çok akşamları ve özel günlerde kullanıyoruz ve bu nedenle kişilik olarak toplanmaları için mükemmel bir oda. Her gün kullanacağınız bir oda olmadığı için renk ve desenle biraz daha oynayabilirsiniz. Sandalyeler sıradışı desenleri, şekilleri ve renkleri katmanlara ayırmanın mükemmel yoludur.

7. Açık Kat Planında Karıştırma ve Eşleştirme

Açık kat planları aldatıcı olabilir, çünkü her şeyi bir seferde gördüğünüzden beri her mobilya parçası birbiriyle ilişkili olmalıdır. Fakat mutlaka eşleşmeleri gerekmez.

Yukarıda, iki açık kat mutfak seçtik tabure ve sandalyeler neredeyse tam olarak uyuyor. Her zaman işe yarayan, beraber çekilmiş bir görünümdür, ancak doğru ya da yanlış cevap yoktur.

8. Ekstra Oturma

Yemek odalarımızı döşerken büyük tatil günleri düşünmek normaldir, ancak farklı bir yaklaşım izliyoruz. Bu, dört kişilik bir aileniz varsa, yemek alanınızı dört kişi için konforlu hale getirin, böylece her gün kullanırsınız. Masa yaprakları, katlanır bahçe sandalyeleri ve yan sandalyeler, daha büyük toplantılara ev sahipliği yapmak için harika araçlardır ve günlük yaşam için saklanabilir.

Daha fazlasını keşfedin Nasıl Yapılır? Mekanınızı dekore etmek için rehberlik edin ya da kataloglarımızdan tüm yemek sandalyelerine göz atın.