Doğru Restoran Mobilyalarını Seçmek

Bir restoranda bazen fark yaratan küçük şeyler olabilir ve bunlardan biri restoran için mobilya seçiminizdir. Restoranınız için mobilya seçerken, mobilya seçiminin restoranınız için ne kazandırdığını ve ne kaybettirdiğini büyük ölçüde etkileyebilecek faktörleri düşünmeniz önemlidir.

Kalite ve Fiyat

Ucuz sandalye ve masa seçmek çekici bir seçenek olabilir, büyük resme baktığımızda ucuz mobilyanın uzun vadede ne anlama geldiğini ve bize neler kaybettirdiğini düşünmeliyiz. Ucuz mobilyalar bir sebepten dolayı ucuzdur ve kesinlikle aşınma ve yıpranmaya karşı korumasızdır, kaliteli mobilya almak işletmeler için en iyi seçenek olacaktır. Bu yüzden bu konuya önem verin.

Konfor / Müşteri İhtiyaçları

Müşteri demografinizin kim olduğunu ve ihtiyaçlarının neler olduğunu düşündüğünüzden ve anladığınızdan emin olun. Bunu sunduğunuz ortamı, fiyatı, atmosferi vb. temel alarak yapın. Müşterileriniz minder(sünger) yumuşaklığı, yüksekliği veya tasarımı ile ilgilenecekler mi? Popüler bir aile restoranıysanız sandalyelere yükseltici koltuk koyabiliyor musunuz? Tüm şekil ve boyuttaki insanlar için sandalyeler ne kadar uygun? Müşteri konforu konusunda müşterilerinizin kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak son derece önemlidir.

Estetik

Büyük olasılıkla söylemeye gerek yok, ancak restoran mobilyalarınızın nasıl göründüğünü düşünmek önemli bir faktördür. Bununla birlikte, burada estetiği rahatlıkla pazarlamak önemlidir. Rahat ve Kaliteli mobilyalardan oluşan bir ortama gelmek doğal olarak müşterilerinize ferahlık verir ve tekrar ziyaret edilme olasılığınız artar. Bir renk kümesi ve tasarım temasına karar verdikten sonra, ona sadık kalın. Çok fazla renk ve desen eklemeye çalışmayın, aksi halde müşterilerinizi rahatsız eden karmaşık, telaşlı mobilyalara sahip olursunuz.

Ruh Halini Ayarla

Mobilya seçerken restoranın amacının ne olduğunu düşünmek önemlidir. Ne tür bir ruh hali belirlemek istersiniz? Sosyal? Zarif? Günlük? Restoranlarda ruh halleri mevcut mobilyalar üzerinde büyük ölçüde etkilenir. Yuvarlak masa tartışmayı teşvik ederken, uzun masalar daha ciddi ve zarif bir atmosfer önerir. Ek olarak, yüksek kokteyl masaları etrafta dolaşmayı ve sosyalleşmeyi teşvik eder. Estetiği seçmeden önce, mobilyanın temel şeklinin ve tasarımının ne önerdiğini düşünün.

Manevra Kabiliyeti

Sahip olduğunuz alana bağlı olarak, mobilyalar restoranın nasıl hissettiğini ve aktığını ya yardımcı ya da olumsuz şekilde etkileyebilir. Küçük bir alanınız varsa, mobilya seçmek biraz tetris oyunu olabilir. Alanınıza mümkün olduğunca çok insan sığdırmak isterken, insanların kolayca dolaşıp dolaşamayacaklarını veya çok kalabalık ve sıkışık olup olmayacağını düşünün. Bu hem müşteriler hem de çalışanlar için geçerlidir. Ayrıca, oturma konusunda esnek olmak istiyorsanız, daha küçük veya daha büyük partilere ev sahipliği yapmak için masaların etrafında hareket edip edemeyeceğinizi düşünün. Yuvarlak masalar etrafına çok kişinin oturabileceğini ve yerden tasarruf sağlayan mobilyalardır.

Alanı Optimize Et

Alanınızı manevra kabiliyetine sahip hale getirmek için çok fazla alana sahip olmayı düşünmeniz gerekir . İhtiyacınız olandan daha fazla alanla çalışıyorsanız, doldurulmuş bir alana sahip olma fikrini yaratan mobilyaları seçebilirsiniz. Bu mutlaka sandalyeler için dev tahtlara sahip olmak anlamına gelmez, ancak mobilyaların yüksekliği ve genişliğiyle ekstra alan elde edebilirsiniz. Ayrıca, ilave dekoratif mobilyalarla oynamak için biraz daha yer sağlar.

Sandalye seçimi hakkında diğer yazımızı okumak isterseniz tıklayın.