Cafeniz veya herhangi bir organizasyonun sağlandığı alanlarınızda sandalyeler konusunda değişikliğe gitmek istediniz ve plastik sandalyeleri kullanmak konusunda karar verdiniz. Doğru plastik sandalye nasıl seçilir ? ele aldığımızda Dayanıklılık, estetik ve rahatlık fırsatı sağlayan plastik sandalyeler hala pek çok kişinin tercihleri arasına girmektedir.

Sandalye seçimi yapmadan önce Bir defa almanız gerektiğini unutmayın, Bir kere alayım tama alayım diyorsanız bu rehberimizi çok dikkatli okumanız gerekmektedir.

Bu rehber plastik sandalyelerinin temel özellikleri ele alarak bir yol haritası çizmenizde yardımcı olacaktır. Hadi Adımları okuyalım...


Doğru plastik sandalye nasıl seçilir ?

Yazımızın en başında rehberimize geçmeden önce plastik sandalyelerin temel özelliklerini ele alacağımızı dile getirmiştik bunu sebebi de aklınızda bir fikir oluşması için seçeceğiniz ürünün özelliklerinden yola çıkılması gerektiğini düşünüyoruz.


Plastik Sandalyelerin Temel Özellikleri

Plastik sandalyeler metal veya ahşap malzemelere nazaran daha büyük rahatlık sunarlar. Plastik sandalyelerin seçilmesinde rol oynayan bariz özelliklerine maddeler halinde göz atalım:


  • Plastikler oldukça dayanıklıdır, bunun yanı sıra dövülebilirler(şekil alabilme). bu özelliği sandalyelere uzun kullanım ömrü sağlar.
  • Hafiftirler, bu sayede sandalyelerinizi kolayca taşıyabilirsiniz.
  • Saklanması kolaydır, sınırlı alanlarınızda kolayca dikey şekilde istiflenebilir.
  • Bakım maliyetleri düşüktür, pahalı onarımlardan ve cilalamalardan size tasarruf sağlarlar.
  • Nemi çekmezler ve termit gibi sorunlarla da sizi uğraştırmazlar.
  • İç ve Dış mekanlarınıza sorunsuz bir şekilde uyum sağlayabilirler.



Plastik Sandalye Türleri

Sandalye imalatı sırasında kullanılan plastiğin kalitesi ve bileşimi nihai ürünün kalitesini belirlemektedir. Aşağıda sizlere bir kaç adet sandalye türünün listesini yaptık:


Polipropilen

PVC

Bakalit

Melamin

Naylon

Akrilik


Doğru Plastik Sandalye Nasıl Seçilir ? Nelere Dikkat etmeliyiz ?

Bir defa ömürlük, sağlam, rahat sandalye almak istiyorsanız aşağıda göstereceğimiz 7 adımı dikkatli şekilde okumalısınız. 


1. Ağırlık Taşıma Kapasitesi

Satın almaya karar verirken plastik sandalyelerin ağırlık taşıma kapasitesi kritik bir parametre oluşturur. Kaliteli sandalyeler 200 kilograma kadar taşıma kapasitesine sahip olabilmektedir.

Zamanla hasar görmemesi için yük kapasitesi yüksek bir sandalye tercih edilebilir.


2. Boyutlar

Satın almadan önce plastik sandalyelerin derinliğini, genişliğini ve yüksekliğini kontrol edin. Bu kontrol sizin tam isteyeceğiniz sandalye rahatlığını gösterecektir.

Sandalye çok yüksekse, konfor konusunda fedakarlık etmiş olabilirsiniz. Aynı şekilde çok alçak sandalyelerde ayağa kalkma konusunda zorluğa sebebiyet verebilir. Dar oturumlu sandalyeler ise yer sıkıntısı yaşamanıza sebebiyet verebilir.

Sandalyede otururken ayaklarınız yere rahat bir şekilde basmalıdır. Bu, doğru yükseklikteki plastik sandalyeleri seçmenize yardımcı olacaktır. 

boyunuzu göz önünde bulundurun ve ardından uygun sırtlığa sahip bir sandalye seçin. Omuzlarınız baskı altına gireceğinden kolçaklar çok yüksek olmamalıdır.


3. Konfor

Sandalyenin imalatı için kullanılan plastiğin kalitesi ve tasarımı konfor seviyesinde büyük rol oynar. Palmiye Koçak  konforunuzu sağlamanız için bilimsel kalıplama teknikleri kullanır. Bu Kollarınıza, belinize, omuzlarınıza ve boynunuz uygun gevşemeyi sağlar.

Daha iyi konfor için, döşemeli kalıplanmış plastik sandalyeleri seçmek akıllıca olacaktır. 


4. Malzeme

Doğru plastik sandalye nasıl seçilir ? bu sorunun rehberliğini yaparken malzeme konusuna değinmeden geçmeyelim.

Polipropilen birinci sınıf kalitede bir malzemedir ve sizin için en ideal plastik türü olacaktır. Bu malzeme daha çok sırt ve oturma yüzeyinde kullanılıyor. Akabinde plastik sandalyenin kalitesini arttırmak için müşteriler metal tel ve kalıplanmış sandalye tercihlerini de seçebiliyorlar.


5. Saklama Alanı(İstiflenebilirlik)

Alan kısıtlaması konusunda endişe etmeyin! Seçeceğiniz kriterlere göre saklama alanlarına kolayca istifleyebileceğiniz sandalyeler seçin.

İstiflenebilirlik, kullanıcıların sandalyeleri üst üste monte etmelerini sağlar. Üstelik bu sandalyeleri kolayca bir arada taşıyarak önemli ölçüde zaman ve emekten tasarruf edebilirsiniz.


6. Tasarım ve Estetiklik

Çok sayıda tasarım seçeneği ve kaplaması göz önüne alındığında, plastik sandalyelerin özelleştirilmesi biraz zaman alabilir. Bazıları kavisli sırtlı sandalyeler ve yatar koltuklar içerir. Ancak, bu seçenekleri daraltma özgürlüğünüz saklıdır. 
Sandalyelerinizi, ihtiyaç duyduğunuz özel amaç için kişiselleştirmeye özen gösterin. Güneşlenmek, dinlenmek, resmi bir iş vs. olabilir.

7. Dayanıklılık

Sandalyelerin sağlam ve dayanıklı olduğundan emin olun. Zorlu koşullar altında test edilmiş plastik sandalyeleri tercih edin. Bu, baskıya direnebilmelerini ve size uzun süre hizmet edebilmelerini sağlar.

Son Not:
Bu rehberimizde Doğru plastik sandalye nasıl seçilir ? sorusunu ele aldık. ve size plastik sandalye seçme konusunda fikirler vermiş olduk. 
Palmiye Koçak olarak yurt içi ve yurt dışına hazır kalıplarda veya özel tasarımlarda kaliteden ödün vermeyerek sandalye ihracatlarını gerçekleştirdik/gerçekleştiriyoruz.