Düğün planlamak çok yönlü bir iştir. Kimleri davet edeceğinize(aynı zamanda kimi davet etmeyeceğinize), törenden resepsiyona, balayına vs. Düğün salonu konusunda hayatınızı biraz daha kolaylaştırmak adına kılavuz niteliğinde bir yazı hazırladık. Doğru olması gereken hususları sizler için tecrübemize dayanarak sunuyoruz.


Doğru nikah masası düzeni nasıl seçilir ? sizin için küçük İpuçları


Düzen

Tipik bir düğün salonu için sayısız farklı yerleşim seçeneği mevcuttur. Birçoğu pek uygun değil ve mekanınız büyük olasılıkla önceden planlanmış en uygun seçeneklerden bir seçkiye sahip. Bunlardan birini seçin, eğer size uygunsa – özellikle yuvarlak masaların 'ziyafet' tarzıysa, çünkü bu, en çok konuğu ağırlayacak ve iyi bir atmosfer yaratacaktır. Ziyafet düzenleri gelenekseldir ve bir dans pisti ve masa üstü için kolayca uyarlanabilir.


Üst masa

Bahsetmişken, üst masa çoğu çift için çok önemli olan bir gelenektir. Günümüzde, geleneksel 'ilk sekiz' eskisi kadar önemli değil ama yine de buna bağlı kalmak isteyebilirsiniz.

Tarihsel olarak, üst masa gelin, damat, her iki ebeveyn, baş nedime ve sağdıç olurdu, gelin partisi damadın sağında ve damadın ailesi gelinin solunda, herkes bir tarafta otururdu. resepsiyonun karşısına bakan dikdörtgen bir masanın.

Bununla birlikte, modern düğünlerde, birçok kişi en üstteki masaya daha kişisel bir yaklaşım benimsemeye karar veriyor. Bu ister sadece gelin ve damadın olması, ister farklı bir arkadaş ve aile karışımına sahip olmak, isterse daha sosyal ve daha iyi uyum sağlayan resepsiyonun geri kalanına uyacak yuvarlak bir masa olsun.


Tavsiyemiz: nikah masası için kural kitabını pencereden dışarı atın ve en üstteki masayla istediğinizi yapın. Geleneksel düzeni koruyarak ancak size uyan bir grup insan seçmek gerçekten işe yarayabilir, yuvarlak bir masa da işe yarayabilir, ancak sadece gelin ve damadın olduğu bir masa biraz izole edici olabilir.


Diğer herkes

Diğer herkes açısından, sağduyu bizim için işin çoğunu yapar. Birbirini tanıyan ve iyi anlaşan insanları aynı masaya oturtmak doğal olarak en iyisidir. Listenizdeki özellikle arkadaş canlısı misafirler için, masalardaki 'boşlukları doldurmak' ve insanlara yeni biriyle tanışma şansı vermek için kullanılabilirler.


Birçok insan, ailenin her iki tarafını da karıştırmayı tercih ediyor. Bu, herkesin birbirini tanımasına yardımcı olur ve iki aileyi bir araya getirir; bu, düğün için harika bir mecazdır - herhangi bir sorun olabilirse bu konuda çok aceleci olmayın.


Ekstra Hususlar

Her ne kadar tamamen estetik ve tercihlerinize ve temanıza bağlı olsalar da, nikah masası düzeninizle ilgili doğru olacak son ayrıntılar var.

İlk olarak, insanlara özel isim kartları vermenizi ve ardından masa numaralarının yerine masa isimlerini, tercihen yaratıcı ve temanızla veya kendinizle alakalı bazı isimleri tercih etmenizi öneririz. 


Ziyafet Tarzı Bir Düğün Masası Düzeni Öneririz

Günün sonunda, bu sizin düğününüz yani masa düzeni tamamen sizin seçiminiz. Rehberlik ve yönlendirmeye sahip olmak güzel ama konuklarınızı, mekanınızı, temanızı ve düğününüzle ilgili hemen hemen her şeyi en iyi siz bilirsiniz, bu yüzden bunu kendi avantajınıza kullanın ve her şeyi güzel bir şekilde birbirine bağlayın.


Ziyafet düzeninde bir düzeni, üzerinde istediğiniz kişinin olduğu bir üst sofrayı, sayı yerine yer kartları ve masa isimlerini, aile ve dostları yeni insanlarla karıştırarak (kimseyi yalnız bırakmamaya dikkat ederek) ve eğlenmenizi öneririz. hepsi. Bir düğünü planlamak streslidir, bu yüzden mümkün olduğunca eğlenme fırsatını değerlendirin.


Doğru nikah masası düzeni nasıl seçilir ? Palmiye Koçaktan bakın.

Bir düğün salonu zinciri veya açmayı planlıyorsanız Palmiye koçak sizin isteklerinizi en iyi şekilde değerlendirecektir.

Bizimle İletişime geçebilirsiniz. Her türlü düğün için bir yelpazemiz var, bu yüzden burada masalarımıza göz atın.