M.Ö. 500 yıllarında Metyos adı altında kurulan Konya'nın Doğanhisar ilçesi, bugüne dek Bizans, Emevi ve Abbasiler gibi pek çok topluma kapılarını açmıştır. İlçenin en uğrak noktalarından biri de zamanında savaş zamanlarında şehit olan Seyit Ahmet'in mezarıdır.

1100 yılında Türk hakimiyetine giren bu bölge, Selçuklulardan Karamanoğullarına ve de Osmanlı Devleti gibi önemli uygarlıkların geçit noktalarından biri haline gelmiştir. Konya ilinin yaklaşık olarak 122 km. batısında bulunan bir ilçedir.

Bölgede bulunan sosyal tesis ve işletmeler turistik ziyaretler esnasında en çok kullanılan mekanlardan olmuştur. İlçedeki tarihi dokuyu ve doğal güzellikleri bozmamak amacıyla cafe, otel ve restoran gibi yerler daha çok ahşap konseptli malzemeler kullanarak kültürel mirasa katkıda bulunmaktadırlar. Bu nedenle mekanlarda alüminyum sandalyeler yerine ahşap bar sandalye modelleri tercih edilmektedir. Bölge yöre insanları ilçenin kültürel mirasını her yönüyle korumaya özen göstermekten kendilerini alamamaktadır.