Diyarbakır denince surları, tarihi ve misafirperver insanları ile bütünleşmiş güneydoğunun incisi olan güzel ilimiz aklımıza gelir. İstanbul surlarından sonra ülkemizin ikinci büyük sur kenti olan il, yerleşim olarak çok eski tarihlere dayanır ve birçok medeniyete başkentlik yapmıştır.

1991 yılında inşa edilen organize sanayi bölgesinde 255 işletme faaliyette bulunmaktadır her geçen gün gelişmekte olan Diyarosb ilin istihdamına ve kalkınmasına katkıda bulunmaktadır. Mardin, Batman, Muş, Bingöl, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa gibi illere komşu olan ilimizin bu komşu illere yakınlığından dolayı kültürel zenginliği hayli yüksektir.

Diyarbakır ucuz sandalye Diyarbakır Sandalyeci

Coğrafik olarak çok verimli ovalara sahiptir bu ovalarda bir çok tarım ürünleri yetişmekte olup özellikle karpuzu, kavunu ve üzümü çok meşhurdur. Ayrıca Dicle nehri ilin yaşam kaynağı ve hayat pınarıdır. Tarım alanlarının sulamasında önemli yeri olan nehrin üzerinde dicle hidro elektrik santral barajı da vardır. İl genelde batı illerine çok göç vermiştir. Batı illerinde bir çok Diyarbakırlı iş adamları bulunmaktadır bu iş adamları kendi illerinin kalkınması ve gelişmesi için çeşitli sektörlerde Diyarbakır´a yatırım yapmaktadır. Diyarbakır insanı, mert , hoşgörülü ve yardımseverdir bu konu ile alakalı çok hikayeleri ve halk arasında rivayetleri vardır.

Lezzetli bir mutfağı vardır. Özellikle tırşık, kaburga dolması, meftune , nardanaşı, ve burma kadayıfı On yedi ilçeye sahip olan Diyarbakır´ın İlçe adları şöyledir; Bağlar , Bismil , Çermik , Çınar , Çüngüş , Dicle , Eğil , Ergani , Hani , Hazro , Kayapınar , Kocaköy , Kulp , Lice , Silvan , Sur ve Yenişehir.

Diyarbakır Sandalye Üreticileri

Sur şehri Diyarbakır´ı ne kadar anlatırsak anlatalım yine de anlatmak yetemez gidip, gezip, görmek ve yaşamak lazım.Diyarbakır Sandalye ve Masa,Diyarbakır´da bir çok cafe, restoran, otel, pastane ve düğün salonu gibi mekanlara mobilya dekorasyon mamulleri satan Diyarbakır sandalye ve masa firması olan sandalyeci Palmiye Koçak mobilya, sandalye, masa, berjer, imalatı ve satışında Diyarbakır´da öncü bir firmadır. Diyarbakır sandalye, Diyarbakır Masa ve Diyarbakır Mobilya ihtiyaçlarınız için www.palmiyekocak.com adresimizi ziyaret edebilirsiniz.