Dış Mekan Mobilyaları Seçmek için 10 İpucu

Yılın iki veya üç mevsimi boyunca manzaranızın bir kısmını açık havada bir keyif bahçesine dönüştürme fikri hakkında gerçekten güzel fikirleriniz olabilir. Evinize başka bir oda eklemekten kesinlikle daha ucuz bir seçenek bahçenizi kullanmaktır. Kimin duvarlara ihtiyacı var ki? Açık havada yaşamın ve yeşilin bir çekiciliği vardır. Sizi doğaya geri döndürür. Bununla birlikte, açık hava yaşamına geçiş yapmak, kaynakların makul bir şekilde yeniden tahsis edilmesini gerektirir. Bu sezon bir açık hava yaşam alanı istiyorsanız, rahat, uzun ömürlü sandalyeleri sitemizde bulabilirsiniz. Bir süre temiz havanın tadını çıkarmak için rattan, plastik, iroko ve tik sandalyeleri tercih edebilirsiniz. Dış mekan ve bahçe mobilyaları için alışveriş yaparken aklınızda bulundurmanız gereken 10 şeyi keşfedelim.

1. Kaliteden Ödün vermeyin.

Özensiz kaynak birleştirilmelerinden, kolay kırılan ayaklara, amatörce boyanmış ürünleri, yakından inceleme yaparak kolayca anlayabilir ve pazarlığınızı ona göre yapabilirsiniz. Muhtemelen kalitesiz bir satın alma yaparsanız keyfiniz en fazla gelecek sezona kadar sürebilir.

Burada birkaç önemli konu var:

Dış mekan mobilyalarını, iç mekan kullanımı için satın aldığınız şeylerden biraz daha az önemli olarak düşünebilirsiniz. Aslında, bunun tersi genellikle daha doğrudur. Dışarıda kullanmak için satın aldığınız mobilyanın güneşe, rüzgâra, yağmura ve muhtemelen bazı kaba kullanımlara dayanmak zorundadır. Özellikle fiyat aşırı iyi geliyorsa, düşündüğünüz her parçayı kusurlar açısından yakından inceleyin. Dış mekan mobilyalarında, daha yüksek bir fiyatın genellikle daha iyi kalitenin göstergesi olduğu bir alandır.

2. Model ve İşlev Uyumluluğu
Dış mekan mobilyalarınız için doğru malzemelere karar verirken düşüneceğiniz konu, mobilyalarınızı nasıl kullanmayı planladığınızı ve bakım için ne kadar zaman harcamak istediğinizi değerlendirmektir.

Örnek vermek gerekirse: Hafif bir alüminyum veya plastik sandalye, paslanmaya karşı dayanıklı ve taşınması kolay olacaktır. Yazın bahçenizde mangal yapıyorsanız, misafirlerinizi ağırlıyorsanız, kışa doğru kolaylıkla sandalyelerinizi kaldırabilirsiniz. Demir veya paslanmaz çelik bir mobilyanın sağlamlığına ve dayanıklılığına sahip olamayacaksınız, ancak istiflenebilir (veya katlanabilir) sandalyenizi, kullanmadığınızda kolayca ortadan kaldırabilirsiniz.

Diğer taraftan, dış mekan bir sedir çok sağlam olabilir ve iç mekanlarda alıştığınız mobilyaların hissini verebilir. Yine de her iki yılda bir cila gerektirecek ve gölge (veya güneş) yakalamak için bir yerden bir yere taşımak da sorun olabilir.
Alüminyum, plastik ve PVC : Bu malzemeler paslanmaya karşı dayanıklı, hafif, nispeten ucuzdur ve çok az hava koşullarından etkilenir. Ayrıca biraz sabun ve su ile kolayca yıkayabilirsiniz.
Çelik ve ferforje : Her ikisi de ağır ve sağlamdır, ancak hava koşullarına dayanıklı değilse veya periyodik olarak boyanmazsa paslanır.
Rattan, hasır ve doğal otlar : Hasır gibi doğal malzemelerin, özellikle reçine kaplama ile işlendiklerinde, dayanıklılıkları ve görünümleri şaşırtıcı düzeyde güzeldir. Yine de, her iki yılda bir hava koşullarına dayanıklılık önlemleri gerektirebilirler.
Ahşap - Doğal ahşap dış mekan mobilyalarında çok çekici görünür. İç mekanlarda kullandığınız her şey kadar rahat olabilen sağlam mobilyalar olabilirler. Bir koruyucu ile düzenli bakım gerektirir ve ayrıca UV koruması da gerektirebilir. Tik, sekoya, selvi ve erz gibi hava koşullarına dayanıklı ağaçları seçin.
3. Standartlara takılmayın.
Tel sandalyeler uzun süre oturumlarda rahatsız edici olabilir. Bazı sandalyelerde boyut sıkıntısı çekebilirsiniz. Bahçe sandalyelerinde dar ve yetersiz olanlardan kaçının. Oturum yüksekliği çok alçak olan sandalyelerden kalkmak zor olur bilhassa yaşlılar için tam bir derttir. Dış mekan mobilyası seçerken mutlaka deneyin ve rahatlığını test edin. Aklınıza takılan yerlerinizi kontrol edin. Konforunuzu düşünün ve ona göre almaya çalışın.
4. Gölgeyi Unutmayın.
Günün en sıcak saatlerinde, mobilyalarınız gölgede değilse dışarıda oturmak oldukça rahatsız edici olabilir. Bir çeşit gölge örtüsü. İster sabitlenmiş bir şemsiye, ister motorlu bir tente kullanın, ister veranda veya çatı üzerinde kalıcı bir ahşap veya fiberglas çatı ile gölgeyi yakalayın, doğal olarak ferahlatıcı ve barınak tonu için düzenlemeler yapın.
5. Esnek Yapın.
Aile odasında herkesin kullanmak istediği ayaklarınızı uzatıp dinlendiğiniz harika bir tabure biliyor musunuz? Aynı zamanda esnek ve kullanışlı olan rahat bir üründür. Dış mekan mobilyalarınızda da bu tür bir esneklik istiyorsunuz. İstek listenize eklemeyi düşünebileceğiniz ve sizi bahçenizde rahat hissettirecek bazı esnek bahçe mobilyaları

-Bağımsız taşıyabileceğiniz şemsiyeler.
-Yakındaki evlerden veya sokaktan görebilmenizi engelleyen bölücü veya paneller.(bunları bitkilerle kaplayabilirsiniz.)
-Gerekli eşyaları ve yemekleri taşıyabileceğiniz tekerlekli servis arabaları
-Misafirleriniz olduğunda uzatılabilen, katlanabilir veya akordeon masaları
6. İndirimleri Takip Edin.
Herkes bir pazarlığı sever ve açık hava mobilyaları gibi mevsimlik ürünler, ne zaman ve nerede satın aldığınıza bağlı olarak fiyatta yüzde 30’a kadar değişebilir. Büyük promosyon indirimleri yakalamadığınız sürece ilkbaharda ve yaza doğru bu mobilyaları almaktan kaçının. Satın almak için en iyi zaman yaz sezonun sonları olabilir. Fiyatlar konusunda bizi arayabilirsiniz. Size en iyi fiyata vermeye çalışırız.
7. Mobilyalarınızla bütünlük oluşturun.
Bahçenizi telaşlı dünyanın içinde sakin bir vaha gibi düşünmeniz güzel olabilir, ama o ıssız bir adada değil, mülkünüzün tam içinde bir alan. Hatta bazen komşularınızın, sürücülerin ve yürüyen insanların bahçenizi görmesi mümkündür. Dış mekan mobilyalarınızın evinizin dış cephesiyle ve görünümüyle çelişmemesine dikkat edin. Elbetteki dış mekan mobilyaları eğlenceli ve rahat olmalı. Evinizin görünümünü değiştirmek için dış mobilyalarına bir servet harcadıysanız, etkiyi garip bir aksesuar ile bozmayın.
8. Konfor Önemli
Konfor çok önemlidir. Bahçe mobilyalarınızda stabilite ve uzun ömür için çelik veya ahşap konstrüksiyon isteyebilirsiniz, ancak yumuşak yastıklar ve minderler gibi bazı ev konforları olmadan dış mekan mobilyalarınızın büyük ölçüde kullanılmayacağını unutmayın.
9. Ayrıntılara Dikkat Edin.
Bahçe setleri etkileyici görünebilir ancak birkaç ay sonra sorunlara neden olabilecek göze çarpan kusurlara sahip olabilir.
-Büyük mobilya parçalarında kaliteli süngerli ve kumaşlı minderleri seçin. Bu sayede şekillerini daha uzun süre tutacaklar.
-Metal mobilyaları incelerken mıknatıs kullanabilirsiniz. Alüminyum manyetik değildir. Alüminyum ve çeliği mıknatısla ayırabilirsiniz.
-Ayakların sağlam ve dayanıklı olduğundan emin olmak için sandalyeleri kontrol edin. Çapraz destek parçaları içeren sandalyelerin ayaklarının daha sağlam olacağını unutmayın.
- Paslanmaz çelik vidalar kullanılarak monte edilen mobilyaları tercih edin.
- Düzgün zımparalandıklarından emin olmak için ellerinizi ahşap parçaların üzerinde gezdirin.
- Sandalye ve masa ayaklarının altlarında zeminlerinizi çizmeyecek kauçuk veya plastik poligrit olup olmadığını kontrol edin.
10. Döşemelere önem verin.
İç mekanınızdaki kullandığınız minder veya yastıkların dış mekanlar için uygun olmadığını bilirsiniz. İç / dış mekan kullanımı için tasarlanan çoğu tekstil, suyu iten veya gözenekli kalarak nemin hızla buharlaşmasını teşvik eden tüm hava koşullarına dayanıklı malzemelerden yapılır.
Dış mekanda kullanım için tasarlanmış kumaşlar genellikle solmaya karşı dayanıklıdır ve UV korumalıdır. En az birkaç mevsim iyi görünecek, yumuşak ve rahat hissettirecektir. Dış mekan mobilyaları için kumaşları değerlendirirken, yastık dikişlerinde sağlam dikiş ipliği ve dayanıklı dikişler olup olmadığını kontrol edin. Hava akışını ve hızlı kurumayı teşvik eden havalandırmalı yastıkları seçin.
Periyodik havalandırma, onarım veya değiştirme için çıkarılabilen ve ayrılabilen yastıkları veya minderleri olan mobilyalara yatırım yapın. Ayrıca, çevirip çevirebileceğiniz yastıklar ile donatılmış dış mekan mobilyaları satın almak iyi bir fikirdir. Bu, şekillerini korumalarına, daha hızlı kurumalarına ve eşit şekilde solmalarına yardımcı olacaktır.

Bahçe mobilyaları için uzman satış ekibimizden bilgi ve tavsiye alabilirsiniz.