Adana'nın Çukurova ilçesi denildiği zaman akıllara gelen ilk şey Kitvanza Krallığı'dır. Zamanında bu bölgede hüküm sürmüş olan Kitvanza Krallığı'nın zamanla Hititlerin egemenliği altına girmesiyle birlikte, bölgede önemli tarihi eserler kendisini göstermeye başlamıştır.

Aynı zamanda Ortaçağ döneminde de Ermeniler, Mısırlılar ve Memlük Devleti gibi önemli uygarlıklar da bu bölgeye hakim olmayı başarmıştır. Çukurova bilindiği gibi bir delta olması nedeniyle ülkemizin en verimli tarım arazisi olarak bilinir.Bölge hem kültürel hem de tarihi anlamda son derece zengin biri geçmişe sahiptir.

Tarım işçiliğinin yanı sıra sandalye üreticisi alanında kendisini geliştiren sanatkarla da tüm dikkatleri üzerine çeken Çukurova, otel, cafe ve diğer sosyal tesis alanları ile her yıl binlerce turisti topraklarında misafir etmektedir. Bölgenin kültürel geçmişine önem veriyor olması nedeniyle çeşitli kantin gibi sosyal tesis alanlarında masa ve sandalye modelleri son derece dikkat çekici nitelikler taşımaktadır.