Eski adı Esbikeşan olarak bilinen Konya'nın Cihanbeyli ilçesi, daha sonra İnevi adıyla tarihte bilinen yaşam yerlerinden biri olmuştur. Bölgede bugüne kadar pek çok aşiret ve beylklerin boy gösterdiği bilinmektedir. İlçe Konya'nın 100 kilometre kuzeyinde bulunur.

Yöre İnsuyu Çayı ile büyük nam salmıştır. Son derece verimli topraklara sahiptir. Tersishan (Tersakan), Süt Gölü, Acı Göl ve Adil Göl gibi verimli tarım arazilerine katkıda bulunan göllere sahiptir.

Böyle bir ilçede göl ve çay etrafında çeşitli sosyal tesis vb. işletmeler kurmak kaçınılmaz olmuştur. Özellikle de cafe ve restoran açısından çok zengin alternatifler bulunmaktadır. İlçenin doğal güzelliklerini yansıtmak amacıyla mekanların dekorlarına özen gösterilmiştir. Daha çok krom metal bar sandalye ve banket masa tarzındaki mobilya seçilerek, doğanın temsil edildiği mükemmel detaylar kullanılmıştır.

Konya'nın Cihanbeyli ilçesi pek çok önemli il ile komşu olduğundan sıkça ziyaret edilen uğrak mekanlardan biri olarak kendisini göstermektedir.