Malazgirt Savaşı'ndan sonra çeşitli Türk boylarının iskan bölgesi olan Kastamonu'nun Bozkurt ilçesi, hem kültürel hem de tarihi anlamda çok güçlü bir yöne sahiptir.

Buraya yapılan göçler sayesinde Şenlikpazarı, Elmalı, Şeyhoğlu, Kızılcaelma, Sakızcılar ve Keşlik gibi köyler kurulmuştur. Milatta sonra 922 yıllarında ise Bizans İmparatorluğu'nun eline geçmiştir.

Uzun süre boyunca Roma ve Bizans toplumlarının idaresi altında kalan Bozkurt bölgesi, 1204 ve 1212 tarihleri arasında Trabzon Rum İmparatorluğu'nun kurucu sülalelerinden biri olarak bilinen Kommennos hakimiyeti altına girmiştir. Bu nedenle günümüzde dahi bir çok köyün ismi Rumca olarak telaffuz edilmektedir.Bölgesel olarak çok gelişmiş bir alan değildir, fakat tarihi yönü çok güçlüdür.

Bu nedenle her yıl turist çeken bir alan olmuştur. Bölgedeki otel ve restoran gibi alanlar da nostaljik yapılı olduğundan, buraya ziyarete giden herkes güzel anlar yaşamaktadır.Kastamonu Bozkurt ilçesindeki mekanlarda sandalye yerine genellikle koltuk ve berjer kullanılmaktadır.