Çanakkale Bozcaada, tarihi müzesi ile dikkat çeken bir mekan olarak adından sıkça söz ettirmektedir.Burada yaşanmış olan tarihi anlamak için müzenin mutlaka ziyaret edilmesi gerekir.

Aynı zamanda Bozcaada ilçesi doğal güzelliklerinin yanı sıra, muhteşem plajları ile de turistlerin yoğun derecede ilgisini çekmeyi başarmıştır.Bu ilçe antik çağda Leukophrys, Yunan mitolojisinde Tenedos ismi ile anılmıştır.

Konumu nedeniyle çok stratejik bir nokta olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle zamanında bir çok toplumun istilasına uğramıştır. Aynı zamanda adada bulunan nekpanol sahası içinde yapılan kazılarda Milattan Önce 3000 yıllarına kadar dayanan bir tarihi geçmiş olduğu görülür.

Zamanında bir çok toplumun istilasına uğramış olsa da yöresel güzellikleri hala göz kamaştırıcı nitelikler taşır. Çanakkale Bozcaada, sandalye ve masa üretimi ile ön plana çıkmıştır. Burada birbirinden güzel ahşap rustik sandalye modelleri üretilmektedir. Aynı zamanda da otel ve cafe tarzı mekanlarıyla oldukça ünlüdür.