Biga, Çanakkale'nin en ünlü ve tarihi ilçelerinden biri olarak bilinmektedir. İsim kökenine bakılığında Yunancada pega olarak söylenen ve pınar anlamına gelen kelimeden türetildiğini söylemek mümkün olacaktır.

Pega sözcüğünden ise zamanla Pegasus ismi ortaya çıkmış ve çok tanrılı dönemlerde insanlar tarafından varlığı kabul edilen efsanevi kanatlı bir atın varlığından söz edilmiştir.

Aslına bakıldığında bu imgenin sanata gönül vermiş bir insanın hayal gücünü simgelediği düşünülmektedir. Bu nedenle Pegasus Çanakkale Biga ilçesi olarak özdeşlemiş olmasıyla dikkat çekici bir unsur haline gelmiştir.

Bu ilçe genel olarak tarihi dokusu ile ön plana çıkmaktadır. Biga'da yer alan bir çok cafe, kantin ve çay bahçesi gibi mekanlar tarihi alanlara yakın olmasıyla bilinir.

Eğer geçmiş zamanlarla iç içe bir tatil yaşamak isteniyorsa mutlaka buranın tercih edilmesi önerilmektedir. Ahşap malzemeli sandalye ve masa modellerinin yanı sıra, modernlik baz alınarak dekore edilmiş alanlarda berjer kullanımı yapılmaktadır. İletişim için tıklayınız.