Çanakkale Bayramiç ilçesi doğal mekanları, yemyeşil doğası ile insanların ilgi odağı olmuştur. Bölge il merkezinin güneyinde yer almaktadır. İklimsel anlamda son derece sıcak bir kent olduğunu söylemek mümkündür.

Bölgeden genel olarak Akdeniz iklimi hakim olduğundan, turistlere hitap edecek nitelikler barındırdığını söylemek mümkün olacaktır. Çanakkale'nin Bayramiç ilçesine ilk kez Antik dönemlerde yerleşim sağlandığı bilinmektedir.

Sonrasında ise Karesioğulları ve Osmanlı egemenliği altına girmiş toprak parçası olmuştur. En sonunda ise Türk hakimiyetine girerek, muhteşem doğası ile insanların uğrak noktalarından biri haline gelmiştir.

İlçede birbirinden güzel parklar, otel ve de kantin gibi çeşitli sosyal tesis alanlarının olduğu görülmektedir. Özellikle de otellerinde kullanılan koltuk ve berjer modelleri ile dikkat çeker. Ahşap işçiliği oldukça geliştirilmiştir.

Aynı zamanda metal malzeme kullanılarak yapılan masa ve sandalye modelleri de birbirinden yetenekli sandalye üretici tarafından çıkmıştır. Çanakkale Bayramiç ilçesi doğa severler için mucize bir diyar olarak bilinir.

Bizimle iletişime geçmek için buraya tıklayınız.