Balıkesir ilinin bilinen ilk sakinleri misyalılar olarak isimlendirilen bir toplumdur. Bu toplumun Hitit İmparatorluğu karşısında hakimiyetini kaybetmesiyle birlikte bölgeye önce Hititler, akabinde ise birbirinden farklı uygarlıklar sahip olmuştur.

Aynı zamanda Balıkesir ilinin bilinen en önemli özelliklerinden biri de İstanbul'un fethi döneminde yola çıkan Halife Maviye tarafından keşfedilerek, İslamiyet ile tanışmış olmasıdır.

Bölgeye ilerleyen süreç içerisinde; Araplar, Bizanslılar ve de Osmanlık toprakları sahip olmuş ve sonrasında ise bir Türk toprağı haline gelmiştir. Bölgenin doğal güzellikleri ve tatil köyleri her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilmektedir. Balıkesir ilinde bulunan cafe, restoran ve de çay bahçesi gibi sosyal tesis alanlarında kullanılmış olan sandalye ve masa modelleri yöre kültürünü yansıtır nitelikler taşımaktadır.

İlin çeşitli ilçelerinde bulunan mobilya üretim firmaları tarafından imal edilen ahşap klasik masa, ahşap lamine masa, ahşap modern masa ve ahşap rustik masa modelleri son derece ilgi çekicidir.

bizimle iletişime geçebilirsiniz.