Kastamonu'nun Azdavay ilçesi 1945 yılının Şubat ayında resmen ilçe olmuştur. Bu bölgede yapılan arkeolojik kazılara göre değişik zaman dilimlerinde, çeşitli toplumlara ev sahipliği yapmıştır.

Etiler, Lidyalılar, Helenler, Romalılar ve Bizanslar'ın istilasına uğramış bir bölgedir. Osmanlı Dönemi'nde Daday'a bağlı olan bir kadılık olarak varlığını devam ettirmiştir.

Cumhuriyet'in ilanından sonra da kadılık olmaya devam etmiştir. Günümüzde ise 49 köyünün bulunduğu bir il olarak bilinmektedir. Coğrafi yapı itibariyle de son derece doğal topraklara sahip olduğunu söylemek mümkün olacaktır. Kastamonu Azdavay ilçesi çok kalabalık bir ilçe değildir.

Fakat kültürel ve tarihi mirası oldukça fazladır. Bölge sosyal tesis ve cafe tarzı işletmeler açısından da oldukça zengindir. Kastamonu Azdavay ilçesini ziyarete gelenler, otel ve restoran gibi işletmelere sahip olmasıyla bilinir. Mekanlarda genellikle metal ayaklı dikdörtgen masa kullanılmaktadır. Böylece hem modern hem de tarihi bir doku oluşturulmuştur.

Bizimle iletişime geçmek için buraya tıklayınız.