Merkeze 21 kilometre uzakta olan Isparta'nın Atabey ilçesi, en eski yerleşim yerlerinden biri olarak bilinen Erken Kalkolitik malzemelerinin de bulunduğu Pembeli Höyük'e ev sahipliği yapmaktadır. Aynı zamanda ilçedeki Harmanören Köyü'de çok önemli bir konumdadır.

Turistik yerler açısından çok zengin bir ilçe olduğunu söylemek mümkündür.İlçede yer alan sosyal tesis, cafe ve restoran gibi işletmeler tarihsel dokuyu yansıtan detaylarla süslenmektedir. Bölge yerel halkı doğal güzellikleri yansıtmak amacıyla daha çok ahşap malzemeleri tercih etmektedir.

Bu nedenle de mekanlarda lokanta masaları ve otel masaları ahşap yapılı malzemelerden seçilmektedir.Isparta Atabey ilçesinde; Gazi Ertokuş Medresesi, Sinan Camii (Kurşunlu Camii), Feyzullah Paşa Camii, Seleukeia Sidera Antik Kenti ve Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi en önemli tarihi mekanlardır.Bu mekanların yakınlarında kurulan kantin ve çay bahçesi gibi yerlerde metal fiber sandalye ve çam masalar kullanılmıştır. Böylece ziyaretçilerin konforu daha kolay sağlanmaktadır.

Ürünlerimizi görmek için tıklayınız.