Elazığ'ın Arıcak ilçesi merkeze 100 kilometre kadar uzaklıkta yer almaktadır. Elde edilen bilgiler kesin olmamaklar birlikte vakti zamanında yazısı Arapça olan bir secerede, Kerbela Olayı'ndan sonra Mustafa Çelebi'nin çocuklarının yerleştiği düşünülmektedir.

Yine bir rivayete göre Mustafa Çelebi'nin Mirvan'da 3 oğlu oldu. Çelebi Aşağı Mahalle'de, Mustafa Orta Mahallede ve Osman ise Yukarı Mahalle'ye yerleşti.

Zamanla bölgede çeşitli savaşlar meydana geleceğinden bölge isimin Arıca konulduğu düşünülmektedir. Elazığ Arıcak ilçesi tarihsel bağlamda çok zengin bir şehir olmuştur.

Bu nedenle şehir tarihinin daha iyi anlatılmasını sağlamak amacıyla otel, restoran ve çay bahçesi gibi çeşitli işletmeler özenli olarak dekore edilmelidir. Coğrafi anlamda çok önemli bir konumda olan bu ilçenin, doğal güzellikleri ile de ünlü olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle pastane tarzı mekanlar genellikle buralarda açılmıştır. Bu tür mekanlarda ise genellikle masa ve sandalye süsleme sanatına özen gösterilmektedir.

Mobilya süslemeleri için buraya tıklayınız.

Bizimle iletişime geçebilirsiniz.