Genellikle cafelerin, restoranların, otellerin, villaların, evlerin bahçe ve teraslarında kullanılan alüminyum sandalyeler; ayrıca havuz ve deniz gibi yoğun sulu, güneşli ve rutubetli alanların da vazgeçilmez ürünleridir. Bu arada zorlu kış şartlarını da unutmamak gerek. Bu ürünü her türlü kış şartlarında rahatlıkla kullanabilirsiniz

Karlar Altinda Aluminyum Sandalyeler

Alüminyumun bu denli yaygın kullanılmasının sebeplerini şu şekilde açıklayabiliriz:

Alüminyumun en önemli özelliklerinden biri sıcağa ve soğuğa karşı dayanıklı olmasıdır. Bu özelliği onu, dünya sanayisinde demirden sonra en çok kullanılan madenler arasına sokmuştur. Alüminyumun hava ile teması sonucunda oksitlenme ve matlaşma olur. Böylece ortaya çok dayanıklı alaşımlar çıkar. Bu alaşımlar dövülebilme ve işlenebilme özelliğine sahiptir, üzerilerine boya ve cila yapılabilir. Ayrıca alüminyum aşınmaya karşı yüksek dirençli, uzun ömürlü, bakım maliyeti düşük, hafif, nakliyesi ucuz ve kolay, kalite kaybı olmadan %100 geri dönüştürülebilir bir metaldir. Bütün bu avantajları; alüminyumu makine, gemi, taşımacılık, inşaat ve otomotiv sanayi için vazgeçilmez bir malzeme haline getirmiştir.

Karlar Altinda Aluminyum Sandalyeler

Sandalyeciler de alüminyumun bu avantajlarına kayıtsız kalmıyor. Birbirinden şık, istiflenebilir, katlanır, kollu, kolsuz, hafif ve sağlam alüminyum sandalyeler üretiyor. Bu sandalyeler, en çok dış mekânlarda kullanılmaktadır. Ayrıca, son zamanlarda temizliklerinin kolay yapılabilmesi sebebiyle AVM’lerin yemek salonlarında da tercih edilmeye başlanmıştır.

İstiflenmiş Aluminyum Sandalye

Alüminyum sandalyelerin bakımı çok kolay ve zahmetsizdir. Burada en önemli nokta, çamaşır suyu ve kimyasal temizlik maddelerini, alüminyum sandalyelerinizden kesinlikle uzak tutmanızdır. Nemli bir bezle alüminyum sandalyelerinizi silebilirsiniz. Alüminyum sandalyelerinizi temizledikten sonra kurulamaya özen gösteriniz.

Alüminyum Sandalye

Alüminyum sandalye seçimi yapmadan önce, kendinize iyi bir sandalyeci bulun. Sandalyeleri satın almadan önce mutlaka görün. Özellikle ülkemizde üretilen alüminyum sandalyeleri tercih etmenizi öneririz. Çünkü yerli ürünler genellikle orijinal hammadde ile üretilmektedir. İthal olanlar ise çoğunlukla geri dönüşüm ürünlerdir ve çoğu Çin’den gelmektedir. Yerli ürünü 10 yıllarca kullanabilirsiniz fakat ithal olanların ömrü çok uzun değildir. Peki, ithal sandalye ile yerli sandalyenin arasındaki farkı nasıl anlarsınız?

Bunu ancak bu işin uzmanı tespit edebilir. Sizin ise en kolay anlayacağınız yöntem ağırlığını ve fiyatını kontrol etmek olacaktır. Genellikle ithal alüminyum sandalyeler yerli olanlardan daha hafiftir. Fiyat bakımından yerli alüminyum sandalyeler daha pahalıdır, ithaller ise ucuzdur. Burada bütçenize göre seçim yapmak kendi tercihiniz olacaktır. Tam olarak karar vermeden önce, birkaç sandalyeciden fiyat teklifi almayı da ihmal etmeyin.

Eviniz ya da işletmeniz için en uygun alüminyum sandalyeleri seçmeniz dileğimizle…

Alüminyum Sandalyelerimiz  için tıklayınız.