Palmiye Koçak olarak en fazla imalatını yaptığımız ürünlerden birisi de ahşap klasik sandalye ürünüdür.

Klasik mobilyanın tarzından, kalitesinden ve asil duruşundan vazgeçmesi fazlasıyla zordur. Bu noktada ahşap klasik sandalye grubunun, çeşit bakımından en zengin gruplardan biri olduğunu da eklememiz gerekiyor. Ahşap klasik sandalyenin lükens ayaklı, torna ayaklı, oymalı, altın yaldızlı, varaklı, kumaş, suni ya da hakiki deri döşemeli başta olmak üzere birçok çeşidi vardır. Burada esas önemli nokta yıllarca kullanabileceğiniz sağlam bir ahşap klasik sandalye seçebilmektir. Bu yazımızda ahşap klasik sandalye almayı düşünenlere birkaç tüyo vereceğiz.

Ahşap Klasik Sandalye Tüyoları

Sağlam bir ahşap sandalye tercih etmek, az önce de bahsettiğimiz gibi, fazlasıyla önemlidir.

Gürgen ve kayın gibi sert ağaçlardan imal edilen ahşap sandalyeler genelde en sağlamlarıdır. Ağacın neminin 9 ila 13 nem derecesine indirilmesi, kerestenin ise kurutulması gerekir. Sandalye parçalarını monte ederken zıvana (birbirine geçen parçalara açılan, genellikle dikdörtgen kesitli yuva)  kullanmak, zıvana ölçülerinin yeterli büyüklükte olması, D3 normu (kuruyunca şeffaflaşan; suya, su buharına ve rutubete dayanıklı uluslararası bir standart) ve üstü tutkal kullanmak da dikkat edilmesi gereken diğer noktalardır. Burada dikkatli olmanız gereken nokta düşük yoğunlukta sünger kullanılmış sandalyelerden kesinlikle uzak durmaktır. Bu ucuz sünger tipinin kısa sürede çöküp bozulması sizi ve misafirlerinizi rahatsız etmesine yol açar. Mobilya seçiminin en önemli ikinci adımının rahatlık olduğunu göz önünde bulundurursak ucuz süngerlerin hem sağlamlık hem de rahatlık açısından dezavantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Ahşap klasik sandalyeler şık görünüşleri ve asil duruşları sayesinde kafe, restoran ve otel gibi ticari işletmelerde ve evlerin salonlarında rahatlıkla kullanılabilirler. Bu sandalyelerde, iskelet rengi olarak en çok tercih edilen renk ceviz ve ceviz tonlarıdır. Döşeme konusunda ise kumaş, suni deri ve hakiki deri seçenekleri arasında en fazla rağbet gören çeşit silinebilir kumaş döşeme çeşitleridir.

Her türlü sandalye ihtiyacınız için Palmiye Koçak ile iletişime geçebilir, daha önce yaptığımız projelerin referanslarını internet sitemizden görebilirsiniz. En güzel ahşap klasik sandalyeleri seçmeniz dileğimizle…

Klasik Sandalye Tüyoları

Ahşap Sandalye Tüyoları

Ahşap Klasik Sandalye Tüyoları

ahşap klasik sandalye