Firmalarının 2001 yılında kurulduğunu belirten Palmiye Koçak Mobilya Firması Yönetim Kurulu Başkanı Taşkın Koçak, “Mobilya dekorasyon işleri yapmaktayız. Otel, rostoran, cafe, hastane, okul, ofis gibi mekanların iç dekorasyonuna yönelik mobilyalar üretiyoruz” dedi.

Tasarımın mobilyanın kalbi olduğunu ifade eden Koçak, “Oteller, restaurantlar kendi mimarları ile gelip iç dizaynlarını bizlere anlatıyorlar, grafikasyonlarını gerçekleştiriyorlar. Biz de bu grafikasyonlara yönelik olarak o firmaların mobilyalarının üretimini yapmış oluyoruz. Bunların yanı sıra bizden tasarım isteyen firmalar da oluyor. Biz de en özel tasarımcılarımızla o firmaların tasarım yapılacak boyutlarını ele alıp en ince dizaynlarına kadar hallediyoruz” diye konuştu.

Mobilya sektörünün 15 yıllık süreç içinde büyük atılımlar gerçekleştirdiğini, özellikle yurtdışı ihracat bağlantılarıyla ülkenin ekonomisine büyük katma değer sağladığını kaydeden Koçak, “Buna rağmen tasarım noktasında hala bazı eksikliklerimiz olduğunu söylememiz gerekiyor. Biz de bu açığımızı yurt dışı fuarlarına katılarak ve oralardan ilham alarak kapatmaya çalışıyoruz. Klasik mobilya olsun, rustik olsun, modern olsun, avangarde olsun, bir şekilde yapıyoruz ve müşterilerimizin mekanlarına şık ve ferah bir dizayn eklemiş oluyoruz” ifadelerini kullandı.

50 ÜLKEYE İHRACAT
50 ülkeye ihracat yaptıklarını kaydeden Koçak, Ortadoğu, Avrupa, Asya, Afrika, hatta Japonya’ya, Singapur’a dahi ürün gönderdiklerini belirterek, 2017 yılında tarihlerinin en yüksek cirosunu yaptıklarını söyledi. Cirolarını 5’e, hatta 6’ya katladıklarını belirten Koçak, 2018 beklentilerinin bu kadar olmayacağını söyleyerek, “Geçen yıl büyük çapta projeler gerçekleştirdik. İhracat benim 20 yıllık mesleğim, ihracat yaptığımda memnun oluyorum. Zira, ülkemizin ekonomik katma değerini artırabilmek için ihracat yapmak şart” açıklamasını yaptı.